Residentie Walburga

03/10/22 - Afwerken liftkoker en plaatsen trap

Nu het grote breekwerk achter de rug is kan de oude liftkoker afgewerkt worden om een stalen trap in te plaatsen. Zo kunnen we via die trap naar de eerste verdieping en naar de kleder.

Er werd een vals plafond in de koker geplaatst. Daarna werd de koker volledig bepleisterd. Meer dan vier weken later was die droog genoeg om deze te verven. Eind september kwam men de stalen trap met houten treden plaatsen. Er rest enkel nog verlichting in te komen.

19/07/22 - Uitbreken liftkoker

Bij het uitbreken van een liftkoker begin je vanzelfsprekend bovenaan. We kregen een gewapende betonplaat van 25cm voor onze kiezen. Met het juiste materiaal en veel verloren zweet kregen we deze kanjer klein.

Het verder ontmantelen van de koker verliep wat vlotter aangezien dit gewone betonblokken waren. Eenmaal op het juiste niveau konden we het steenpuin verwijderen via een stortkoker.

14/03/22 - Afbraak lift

De oude hydraulische lift die welbekend was in het Argenta kantoor is niet meer. Een gespecialiseerde firma heeft de volledige lift uitgebroken.  Gelukkig hebben we ze niet meer nodig aangezien we een nieuwe lift installeerden in de nieuwbouw van Residentie Walburga.

De liftschacht afbreken is de volgende stap. Enkel het deel op de tweede verdieping gaat er voorlopig uit. Hierdoor zal er veel meer licht vallen in het appartement.

02/02/22 - Huidige situatie

Op dit moment ziet ons vijfde appartement eruit zoals op de foto’s hiernaast. Nog heel wat werk voor de boeg dus.

We hebben het dak laten verhogen waardoor er nu plaats is voor een tussenverdieping. hierdoor hebben we de oppervlakte van de ruimte met 3/4 vergroot.

De volgende stap? Uitbraak van de lift zodat we één grote ruimte bekomen.

25/01/22 - Residentie Walburga verhuurd!

Ondertussen zijn alle appartementen verhuurd.

Residentie Walburga huisvest 5 toffe huurders, een donutzaak (Macadoh) en het bankkantoor Argenta Oudenaarde.
Maar ons project zit er zeker nog niet op. We gaan van start met de tweede fase waarbij er boven het bankkantoor een appartement/loft komt. De oplevering is voorzien naar het einde van de zomer toe. 

Herfst 2021 - Handelspand verhuurd aan Macadoh

Onze nieuwe buur heeft heel wat lekkers te bieden.
Voor donuts, macarons en veel meer moet je hier zijn.
Ga zeker eens kijken voor iets lekkers. Meer informatie kan je vinden op macadoh.be

2019 - Start van het avontuur

In het jaar 2019 besloten we om van start te gaan met ons project Residentie Walburga. Het doel was het creëren van twee handelspanden die uitkomen op de markt en vier woonentiteiten die toegankelijk zijn via de Sint-Walburgastraat in een eerste fase. Enkele jaren later zullen hier nog 2 woonentiteiten bijkomen.

Word lid van onze familie!

Bedankt voor uw vertrouwen en welkom bij onze familie!