huurdersaansprelijkheidsverzekering

Wat is huurdersaansprakelijkheid?

Beste lezer

In deze blog gaan we verder waar de vorige blog stopte. Stel dat je een pand gevonden hebt dat je wil huren, hoe bescherm je jezelf tegen onvoorziene kosten? Op deze vraag gaan we een antwoord formuleren.

Een grote onvoorziene kost kan optreden op het moment waarop je het huurcontract afsluit. Op dat moment moet je namelijk als huurder de gehuurde woning teruggeven in de staat waarin het zich bevond toen jij het begon te huren.

Die staat werd normaal vastgesteld op het moment van intreden en werd beschreven in een plaatsbeschrijving. Hierin staan alle vastgestelde gebreken genoteerd. Het is dus als huurder heel belangrijk dat je op dat moment heel alert bent en alles goed controleert. Stel dat je nog een gebrek ontdekt nadien, wordt het heel moeilijk om nog aan te tonen dat het niet door jou is veroorzaakt.

Wanneer het huurcontract wordt opgezegd, wordt de plaatsbeschrijving er terug bijgehaald en wordt alles opnieuw gecontroleerd. Het is zeker niet ongebruikelijk dat er enkele gebreken zijn bijgekomen. De verhuurder heeft dan het recht om deze kosten te verhalen op de huurder en deze kosten kunnen serieus de pan uit swingen en zodus leiden tot enkele onaangename verrassingen. Gelukkig kan je je hiertegen beschermen!

Deze bescherming heet een huurdersaansprakelijkheid. Laten we een voorbeeld nemen om dit te verduidelijken.  Je frietketel heeft vuur gevat. Daardoor is er heel wat schade aan de keuken. Door deze verzekering zal jouw beschadigde huisraad en de aansprakelijkheid voor brandschade aan de woning vergoed worden.

brand

Deze verzekering komt met veel opties zoals diefstalbescherming, een verzekering voor jouw inboedel… Het is dus zaak om met jouw verzekeraar eens samen te zitten en de juiste combinatie voor jou op te stellen.

Hopelijk hebben we jou voldoende kunnen informeren en zie je het nu helemaal zitten om te huren. Mocht je nog vragen hebben, contacteer ons gerust op: info@markt54.be

Tot over 2 weken!

Bart

Word lid van onze familie!

Bedankt voor uw vertrouwen en welkom bij onze familie!