Termijnrekening VS Staatsbon

Termijnrekeningen zijn financiële producten die financiële instellingen aanbieden aan hun klanten. Hierbij wordt een vaste periode afgesproken waarbij de klant een vooraf bepaalde interest geniet gedurende die volledige periode. Dit kan variabel stijgen naar gelang de klant de termijnrekening langer aanhoudt of dit kan een vast percentage zijn.

Deze producten hebben enkele voor- maar ook nadelen. Het kan vandaag voordelig zijn om een termijnrekening te bekomen met een vaste interest voor enkele jaren. Dit geeft jaarlijks een interest die vaak hoger ligt dan klassieke spaarrekeningen gegarandeerd voor de volledige termijn. Dit beschermt je tegen de mogelijkheid dat de rentestanden terug zakken en dus ook de rentes van spaar- en termijnrekeningen. Om deze interesten te kunnen garanderen wordt er wel verwacht dat de gelden voor de gehele periode blijven staan. Is dit niet het geval, dan zullen er vaak kosten aan vast zitten.

Een staatsbon is een ander financieel product die de overheid uitgeeft en aan spaarders aanbiedt. Dit is kort gezegd een lening dat de particulier geeft aan de staat en hiervoor een vast interestpercentage terugkrijgt. De staatsbon kan variëren in prijs naargelang er vraag en aanbod is op de markt. Hiervoor dient de particulier wel het geld voor een vast periode te laten staan.

Beide producten worden aanzien als beleggingsproducten met een laag risico omdat aan het einde van de termijn het initiële kapitaal wordt terugbetaald en er een vast rendement gegeven wordt.

Bij Argenta Markt 54 Oudenaarde – Maarkedal geven wij u met veel plezier uitleg over onze concurrentiële termijnrekeningen. We bieden een evenwaardige termijnrekening op één jaar aan, maar wij hebben ook termijnrekeningen van 3, 4 of 5 jaar in portefeuille.

Wenst u een vrijblijvende afspraak? Bel ons op het nummer 055 31 04 80 of stuur een mail naar oudenaarde@argenta.be.

Residentie Walburga - Appartement Te Huur

Bent u op zoek of kent u iemand die een appartement wenst te huren in het centrum van Oudenaarde? In Residentie Walburga komt er één vrij. Het is een prachtig energiezuinig appartement nabij de markt met een lift. Het heeft 2 slaapkamers, een badkamer, een wc, een berging en een ruime leefruimte met veel lichtinval. Dé troef is echter het ruime inpandige privé terras. Daarnaast zijn er 6 zonnepanelen en heeft het een EPC-index van 49kwh.
Als u meer info wenst kan u terecht bij Wendy Vanhoenackere van Weva-vastgoed:

Residentie Walburga - Nieuwe uitbater Markt 55

In ons handelspand op Markt 55 heeft er zich ook een verandering voorgedaan. Oké Poké Bowl maakt daar nu voor jullie gezond Hawaiiaans eten. Ga zeker eens een kijkje nemen op hun website (www.okepokebowl.be) of spring eens binnen.

Word lid van onze familie!

Bedankt voor uw vertrouwen en welkom bij onze familie!