Pensioensparen en de Beste Wensen

Het einde van het jaar nadert, wat wil zeggen dat veel mensen deze maand hun laatste storting naar de pensioenspaarrekening uitvoeren. Heel wat mensen kiezen voor pensioensparen, maar hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Iedereen heeft recht op een wettelijk pensioen. Jammer genoeg is dit minder dan ons loon en dekt het vaak de te maken kosten niet. Pensioensparen is hiervoor een goede oplossing.

Pensioensparen kan op verschillende manieren. Dit kan via een pensioenspaarverzekering of een pensioenspaarfonds. Een pensioenspaarverzekering genaamd ¨tak-21¨ garandeert u een vaste basisrente. Daarboven kunt u nog een winstdeelneming krijgen als de verzekeraar winst maakt. Een pensioenspaarfonds garandeert geen gewaarborgd rendement, zelfs verliezen zijn mogelijk. Uiteraard geeft een hoger risico wel de mogelijkheid tot een hoger rendement. Indien u hierover meer wenst te weten kan u eenvoudig een afspraak maken via oudenaarde@argenta.be of via 055 31 04 80.

Uiteraard is pensioensparen ook fiscaal voordelig. U kan in 2022 fiscaal voordelig storten tot een grensbedrag van 990 euro of 1.270 euro. Deze bedragen geven u een fiscaal voordeel van respectievelijk 30% of 25%. Dat wil zeggen dat u tot 297 euro of 317,50 euro kan terugkrijgen van de belastingen. Er is echter geen minimumbedrag. Vergeet zeker niet om naar het einde van het jaar uw pensioenspaarrekening te volstorten om het fiscaal voordeel maximaal te benutten. Een tip die dit vergemakkelijkt; vraag uw bank voor een automatische betaalopdracht.

Heeft u al een bezoekje gebracht aan de kerstmarkt te Oudenaarde? De markt is prachtig versierd met gezellige lichtjes, kerstversiering en een grote kerstboom. Met dank aan Decorateur Koen Eeckhout. Kom rolschaatsen, geniet van een hapje en een drankje aan een van de standjes of schuif gezellig aan tafel in een van de vele mooie horecazaken. Voor meer info kan je terecht op https://www.oudenaarde.be/wintert

Wij wensen u alvast een prachtige kerst en een schitterend eindejaar toe!

Tot de volgende keer!

Team Markt 54

Meer Blogs

Word lid van onze familie!

Bedankt voor uw vertrouwen en welkom bij onze familie!