Wat is er deze maand te beleven in Oudenaarde?

Beste lezer,

Deze blog is anders dan de voorgaande. We gaan wat dieper in op de evenementen in Oudenaarde die de komende maand zullen plaatsvinden. Hierdoor ben je volledig up to date met wat er reilt en zeilt en ben je klaar om de nazomer passend in te luiden. Daarnaast zal je ons op enkele van deze evenementen zeker kunnen vinden.

Van vrijdag 3 tot en met zondag 12 september staat de jaarlijkse kermis terug op de markt en daar zijn we zeer blij mee. Als we een tip mogen geven, ga dan eerst op een attractie vooraleer aan de oliebollen te beginnen want uit goede bron weten we dat dat anders wel eens kan tegenvallen. In het eerste weekend staan op de Ham de kermisfeesten gepland zonder beperkingen maar wel met een Covid Safe Ticket. Wij kijken voornamelijk uit naar Willy Sommers, Guy Swinnen en de verschillende DJ’s. Onze guilty pleasure waar we zeker ook op zullen losgaan is Swoop. Het weekend wordt afgesloten met vuurwerk op de Ham.

Voor de sportliefhebbers staat 4 september waarschijnlijk al een tijdje in de agenda want dan gaat de triatlon van Vlaanderen terug door. Het is dan wel een kwart triatlon maar daarom niet minder zwaar. Ik hoor u al denken: “Hoeveel moet ge nu ook weer zwemmen, fietsen en lopen?” Wel, het is één kilometer zwemmen in de Donkvijver. Daarna 45km fietsen door en rond Wortegem-Petegem om te eindigen met het lopen van 10km rond de Donkvijver en langs de Schelde. Het zal ook wel eens in onze agenda komen maar voorlopig houden we het bij plannen maken met vrienden en het dan toch nog maar een jaartje uitstellen. 

Smeer de kuiten maar al in! Oudenaarde is het middelpunt van de Ronde van Vlaanderen en dus mag de Ronde voor de wielerliefhebbers ‘We ride Flanders’ ook dit jaar niet ontbreken. Het event gaat door op 18 september en niet zoals normaal in april. Men kan zoals altijd kiezen voor verschillende afstanden namelijk 72, 136, 177 of 217 km. Wij zullen jullie staan opwachten aan de finish in Oudenaarde op één van de vele en gezellige terrasjes op de Markt. 

Op zaterdag 25 september staat er een ‘Green tour’ gepland. Bij de tegenhanger van de ‘Oldtimer tour’ kan je enkel deelnemen met een elektrische of een op waterstof rijdende wagen. Je rijdt doorheen de Vlaamse Ardennen met verschillende stops om te genieten van wat eten en drinken. Op de Markt is hier een expo over waar iedereen iets van kan opsteken.

Indien je nog vrije momenten hebt in de maand september of de maanden daarna kan je steeds terecht op de site van stad Oudenaarde: https://www.oudenaarde.be/nl/toerisme/evenementenkalender

Laat ons zeker via mail weten waar jij bent geweest en wat een aanrader is. info@markt54.be.

Tot snel!

Bart

Word lid van onze familie!

Bedankt voor uw vertrouwen en welkom bij onze familie!